Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Rozlúčka s letom ako sa patrí. Čaká nás horúci víkend plný slnka

Posledný augustový víkend nám naplno vynahradí upršané dni. Bude slnečno, v sobotu sa tešte na teploty 27 až 32 stupňov Celzia. Meniny majú Silvie.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Rozlúčka s letom ako sa patrí. Čaká nás horúci víkend plný slnka
Zdroj: TASR

Západ: Malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 16 až 13 a najvyššie denné 29 až 32 stupňov C.

Stred: Na strednom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 15 až 10 a najvyššie denné 27 až 31 stupňov C.

Východ: Aj na východe bude malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 15 až 11 a najvyššie denné 27 až 31 stupňov C.

Meniny má Silvia

Ženské meno Silvia má rímsky pôvod a v preklade znamená „hora“. Silvie sa vyznačujú rýchlymi reakciami a nestálosťou. Málokto dosiahne ich tempo.

Výstrednou črtou ich osobnosti je vôľová úroveň, ktorá často klesá a neraz sa mení na tvrdohlavosť. Ich emotívnosť je veľmi silná. Ich zdravie nie je celkom uspokojivé. Pre nepokojnú povahu mávajú Silvie problémy najmä so spánkom.

Stalo sa doma

1923 – Narodil sa v Zlatne herec a zaslúžilý umelec EMIL HORVÁTH starší, bývalý člen činohry Divadla SNP v Martine. Zomrel 1.1.2001.

1895 – V Bratislave začala premávať prvá električka, pričom celá jej trať bola vybudovaná ako jednokoľajová a merala 3125 m.

Stalo sa vo svete

1878 – Americký vynálezca a konštruktér Christopher Latham Sholes získal patent na svoj vynález písacieho stroja, ktorý bol prvým použiteľným v praxi.

2003 – Mars sa priblížil k planéte Zem najviac za posledných 60.000 rokov. Niekoľko týždňov žiaril ako najjasnejší bod južnej oblohy.

Skladba dňa

1965 – Narodil sa E-Type Eriksson (rodený Bo Martin Erik Eriksson), Uppsala, Švédsko, švédsky hudobník vlny eurodance. Populárny bol hlavne v severských štátoch a západnej Európe.

V apríli 1994 vydal debutový album Made In Sweden. Známym sa stal vďaka hitu This Is The Way, ktorý bodoval v európskych hitparádach o dva mesiace neskôr.

Ilustračné foto, TASR

E-type
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM