Správy Samospráva

Rozvoj športu v Martine: Poslanci sedeli nad jeho koncepciou, takýto je plán

Systém financovania športu v meste je založený na troch pilieroch. Martinskí poslanci koncepciu rozvoja aktualizovali.

Ilustračný obrázok k článku Rozvoj športu v Martine: Poslanci sedeli nad jeho koncepciou, takýto je plán
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Martine aktualizovali na štvrtkovom zasadnutí koncepciu rozvoja športu na roky 2016 – 2021 a schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o poskytovaní dotácií z mestského rozpočtu v oblasti športu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Doplnila, že systém financovania športu v Martine je založený na troch pilieroch a vznikol na základe analýzy viacerých systémov financovania športu v samosprávach na území SR. ,,Z celkového finančného objemu, určeného na dotácie pre šport v rozpočtovom roku, predstavuje prvý pilier – mestský športový poukaz na dieťa do 15 rokov 30 až 50 percent. Druhý pilier – dotácie športovým klubom (financovanie športových klubov v rozpočte mesta) predstavuje 40 až 65 percent. Tretí pilier – dotácie na športové projekty (šport pre všetkých) predstavuje do 10 percent," vysvetlila Kalmanová.

Všetky tri piliere musia podľa nej spolu vytvárať 100 percent z objemu prostriedkov, vopred určených v rozpočte na dotácie pre oblasť športu. ,,Nevyčerpaná výška finančných prostriedkov z ktoréhokoľvek piliera sa presunie na rozpočtovú položku budovania rekonštrukcie športovej infraštruktúry. Z týchto zdrojov bude budovaná alebo rekonštruovaná športová infraštruktúra na území mesta v nasledovnom roku," vysvetlila hovorkyňa mesta Martin.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM