Slávnostná syrovo-šunková roláda

S týmto receptom si môžete byť istí, že vaša návšteva odíde od vás spokojná, ba dokonca milo prekvapená. Keď to raz vyskúšate, určite začnete experimentovať nielen s náplňou ale aj celým receptom.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Slávnostná syrovo-šunková roláda

Potrebujeme:

  • 400 g čerstvého syra typu tehla v celku,
  • 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky K-Classic,
  • 150 g taveného syra,
  • 3 vajcia,
  • 100 g masla,
  • dijonskú horčicu (1–2 lyžičky), soľ, čierne korenie,
  • 50 g kapár,
  • 2 strúčiky cesnaku

    (Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)

Postup:

Hrudu syra dáme do mikroténového vrecka a dôsledne zviažeme, nech sa nám dovnútra nedostane voda. Vložíme do vriacej vody a prevaríme 15 až 17 minút.

Cieľom je, aby sa nám syr roztavil na pružnú, jednoliatu hmotu. Dôležité, aby ste vybrali čerstvý syr, so starším sa vám nemusí dobre pracovať. Syr okamžite po vybratí z vody rozvaľkáme na plát v tvare obdĺžnika.

Na to naukladáme plátky šunky. Tavený syr zmiešame s maslom, horčicou, nakrájanými vajíčkami, pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme, pridáme nakrájané kapary.

Zmes natrieme na syr so šunkou a stočíme do tvaru rolády. Necháme stuhnúť v chladničke.

Ak plátky rolády nakrájame na chlieb alebo veku, vznikne nám pekný slávnostný pokrm, prípadne predjedlo.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

FOTO: IIustračné

Zdroj: Dnes24.sk

Odporúčame