Šošovica trochu inak: Takto z nej robia polievku Taliani

Zatrepaná šošovica od starej mamy je vždy skvelá. Ale predsa, skúste pozrieť tento recept. Ide o malú zmenu, ale polievka bude mať úplne inú atmosféru. Jednoducho taliansku.

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Šošovica trochu inak: Takto z nej robia polievku Taliani

Potrebujeme:

  • 500 g šošovice,
  • 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky K-Classic,
  • 2 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľkú cibuľu,
  • 1,5 dcl bieleho vína,
  • 250 g cherry paradajok,
  • 1 stredne veľkú mrkvu,
  • soľ, čierne korenie, olivový olej, oregano

    (Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)

Postup:

Šošovicu si podľa návodu na vrecku namočíme. Nakrájame na kocky cibuľu, smažíme na oleji, jemne ju zasolíme. K tomu pridáme smažiť nastrúhanú mrkvu a následne nasekaný cesnak.

Podlejeme vínom, pridáme šošovicu, okoreníme a tiež vodu – toľko, koľko šošovica prijme. Chceme, aby sa voda úplne odparila, keď bude šošovica hotová a mäkká.

Tesne pre koncom dáme nakrájané paradajky, tie dusiť dlho nepotrebujú. Potom aj na kocky nasekanú šunku. Tiež oregano, ak treba, ešte dochutíme soľou a korením.

Foto: Ilustračné

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk