Igor Petrík Správy

TIETO cesty v kraji dostanú bezpečnejší a kvalitnejší povrch: Na vozovky položia mikrokoberce

Pokladanie nových mikrokobercov na cestách Žilinskej župy začína. Podľa hovorkyne kraja má priniesť najmä vyššiu bezpečnosť a pohodlie pre vodičov, ale aj dlhšiu životnosť povrchu.

Ilustračný obrázok k článku TIETO cesty v kraji dostanú bezpečnejší a kvalitnejší povrch: Na vozovky položia mikrokoberce
Zdroj: TASR

Kladením nového mikrokoberca na vozovke v úseku Hričovskej Priehrady v celkovej dľžke 217 metrov, bude v stredu pokračovať obnova vozoviek Žilinskej župy. „Prvá pokládka nového mikrokoberca sa uskutoční na Orave už dnes (21.7.) na 500-metrovom úseku cesty medzi obcami Párnica a Zázrivá. Liptovská cesta medzi Ružomberkom a Likavkou bude nasledovať vo štvrtok a v piatok mikrokoberec pribudne na Kysuciach v Starej Bystrici,“ informovala Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja. Dodala, že týždeň cestárskych prác bude pokračovať v pondelok v Turci, kde pribudne 780 metrový mikrokoberec v Turčianskom Ďure.

"Spolu ide o takmer 2,5 kilometra bezpečnejšieho a kvalitnejšieho povrchu, ktorý je určený práve pre nebezpečné úseky, kde majú vozovky zníženú drsnosť a môže tam dochádzať k častejším dopravným nehodám. Odhadovaná investícia je vo výške viac ako 110-tisíc eur a ja verím, že v tomto pozitívnom trende obnovy našich ciest budeme postupne pokračovať aj na ďalších úsekoch,“ doplnil Juraj Blanár, žilinský župan.

„Pri realizácii mikrokobercov dochádza najprv k vyfrézovaniu a vyčisteniu vozovky a následne k lokálnej úprave najväčších nerovností tryskovou metódou. Nanesením a uvalcovaním dvojvrstvového mikrokoberca tak vznikne nová vrstva cesty, ktorá zaručí nielen vyššiu bezpečnosť a pohodlie pre vodičov, ale aj dlhšiu životnosť povrchu,“ uzatvorila Záteková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM