Kultúra

Tip do kina: Victor Frankenstein – stvoriteľ monštra s hviezdnym obsadením

Oživiť mŕtvu hmotu a stvoriť z nej živú bytosť sa pokúšali mnohí. Victorovi Frankensteinovi sa to podarilo. A práve o ňom hovorí tento príbeh. Príbeh, ktorý sa odohráva v storočí, kedy sa prebúdzala veda a nové technológie.

Ilustračný obrázok k článku Tip do kina:  Victor Frankenstein – stvoriteľ monštra  s hviezdnym obsadením
Zdroj: Dnes24.sk

V časoch, kedy sa zdalo, že nič nie je nemožné. Radikálny vedec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) majú spoločnú víziu o umelom stvorení života, ktorá môže zmeniť svet.

Victor Frankenstein v kinách od 26. novembra.

Dej filmu vychádza z klasickej knižnej predlohy Frankenstein spisovateľky Mary Shelley. Tešiť sa teda môžete na tajomné hrady, viktoriánske laboratória, hrozivé búrky a blesky. Hlavným hrdinom ale nie je monštrum, či šialený vedec, ale práve znetvorený sluha Igor, ktorý bol doteraz vždy v pozadí. Igor je rozprávačom príbehu o vedcovi, ktorého experimenty zašli príliš ďaleko a ktorého posadnutosť môže mať hrôzostrašné dôsledky. On je jediný, ktorý môže svojho priateľa zachrániť pred šialenstvom a pred jeho obludným výtvorom.

„S vedou a novými technológiami vždy bol a je spojený strach, že sa dostaneme do bodu, kedy už nad vecami stratíme kontrolu, a o tom hovorí náš film. Je o dvoch mužoch rozhodujúcich sa, či prekročiť túto hranicu. A ako sa zachovať, keď to nastane,“ popisuje film Daniel Radcliffe.

Tip do kina:  Victor Frankenstein – stvoriteľ monštra  s hviezdny obsadením1
1
Galéria
Tip do kina:  Victor Frankenstein – stvoriteľ monštra  s hviezdny obsadením
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM