Tlačové správy

TOMÁŠ ABEL: Znova budem kandidovať na primátora

Brezňania, prečítajte si vyhlásenie primátora mesta k blížiacim sa komunálnym voľbám.

Ilustračný obrázok k článku TOMÁŠ ABEL: Znova budem kandidovať na primátora
Zdroj: Tomáš Abel

Milí Brezňania,

myslím, že je všeobecne známe, že 10. novembra si budeme aj v Brezne voliť primátora a poslancov na ďalšie štyri roky. Pravidelne dostávam otázky, či budem znova kandidovať na primátora mesta, a preto by som vás o tom rád informoval.

Keď som sa v roku 2014 rozhodol uchádzať o tento post, išiel som do toho s jasnou víziou – zmeniť Brezno k lepšiemu. Bolo mi cťou získať vašu dôveru a stať sa primátorom nášho mesta. Môj cieľ sa nezmenil a v priebehu jedného volebného obdobia sme spoločnými silami dokázali urobiť množstvo krokov, ktoré zásadným spôsobom posunuli naše mesto dopredu a zlepšili podmienky na život v Brezne pre všetkých obyvateľov.

Z jedného z najzadlženejších miest na Slovensku sme v priebehu štyroch rokov urobili mesto s výborným finančným zdravým (zdroj: INEKO). Do ciest, chodníkov a parkovísk, vrátane tohto roku, preinvestujeme 4,1 milióna eur a obnovíme tak 35 km mestských komunikácií, vybudovali sme viac ako 500 parkovacích miest a 26 stojísk na kontajnery. Začali sme rekonštruovať základné a materské školy, stavať multifunkčné ihriská. Zrekonštruovali sme Synagógu, kinosálu a začíname s obnovou Zvonice, ktorú chceme otvoriť verejnosti. Namiesto zarasteného dopravného ihriska má dnes Brezno úžasnú oddychovú zónu na nábreží Hrona, ktorá sa bude rozširovať o cyklokomunikácie a veľmi žiadané kúpalisko. Starostlivosť o verejnú zeleň sa dostala na oveľa vyššiu úroveň a do mesta pribudli kvety a nová zeleň.

Naša pozornosť smeruje aj do sociálnej oblasti. Pripravili sme projekt domova seniorov s denným stacionárom, ktorý sa začne stavať už na jeseň. Postavili sme novú bytovku, zvýšili sme kapacitu domácej opatrovateľskej služby, zvýšili hodnotu poukážok pre seniorov a zaviedli motivačný príspevok za narodenie dieťaťa, príspevky pre talentované deti či iné podporné mechanizmy.

Sľúbili sme odstrániť z mesta čierne stavby a objekty, ktoré špatia vzhľad Brezna a aj to sa nám podarilo splniť. Je to len čiastočný úryvok toho, čo sa nám za 4 roky podarilo. Vďaka húževnatej práci mojich kolegov, väčšej časti poslancov mestského zastupiteľstva, pracovníkov mesta, Technických služieb a všetkých našich organizácií sa naše smelé ciele podarilo naplniť. Viaceré významné projekty, ktoré tiež pozitívne ovplyvnia budúcnosť mesta, sú pripravené na realizáciu a v budúcom volebnom období sa s nimi môže začať. V meste vládne lepšia atmosféra.

Ja a moji kolegovia sa s obyvateľmi Brezna stretávame, hovoríme, počúvame ich názory, problémy a riešime ich. Komunikáciu vedenia mesta s verejnosťou sme zlepšili osobnými stretnutiami a komunikáciou cez sociálne siete. Verím, že sľub zmeniť Brezno k lepšiemu sa nám podarilo naplniť. Chcem sa za to poďakovať všetkým kolegom, zamestnancom, poslancom a ľuďom, ktorí nám počas štyroch rokov pomáhali. Mnohé naše rozhodnutia a projekty čakajú na realizáciu a ešte je dosť oblastí, ktoré chceme zmeniť či zlepšiť.

Aj to je dôvod, prečo sa chcem aj naďalej uchádzať o vašu dôveru viesť Brezno ako primátor a potvrdzujem, že budem kandidovať aj v novembrových voľbách. Prehlasujem, že opäť do nich nastúpim ako nezávislý kandidát. Preto v týchto dňoch rozbieham aj podpisovú akciu, aby som na základe vyzbieraných podpisov získal váš mandát ísť do volieb.

Milí spoluobyvatelia, budem rád za každý váš hlas, ktorým mi vyjadríte vašu vôľu ísť sa znova uchádzať o mandát viesť naše mesto. Podpisy budem zbierať osobne v uliciach a častiach nášho mesta a tiež cez podporovateľov a ľudí, ktorí sú ochotní mi pomôcť. Za každý váš podpis srdečne ďakujem a prajem vám len všetko dobré.

S úctou
Tomáš Abel, váš primátor

(PR) -Za obsah a fotografiu zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Tomáš Abel
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM