Eva Lacová Správy

Už žiadne čakanie pri výpožičných pultoch: V SNK majú k dispozícii 4000 elektronických kníh!

Registrovaní čitatelia Slovenskej národnej knižnice (SNK) majú dôvod usmievať sa. Ponúka im totiž jedinečnú možnosť využívať približne 4000 kníh v elektronickej podobe.

Ilustračný obrázok k článku Už žiadne čakanie pri výpožičných pultoch: V SNK majú k dispozícii 4000 elektronických kníh!
Zdroj: TASR

Veľkú väčšinu z elektronických kníh, približne 3600, tvoria slovaciká, ale aj knihy z rôznych vydavateľstiev tematicky sa viažuce k Slovensku. Ponuka SNK je rozšírená aj o kolekciu 416 elektronických kníh zakúpených z dvoch popredných českých vydavateľstiev. Pri výbere konkrétnych titulov sa zamerali na jazykovo prístupné publikácie pre slovenského čitateľa v češtine a slovenčine.

Významnou novinkou je, že tzv. e-kniha sa dá vypožičať, presnejšie stiahnuť do osobného počítača, na časovo obmedzené obdobie jedného týždňa.

Ktorýkoľvek náš registrovaný čitateľ ju tak môže čítať kdekoľvek a kedykoľvek bez nevyhnutnosti pripojenia do internetovej siete,“ spresnila Mažáriová.

Elektronické knihy sú pri neustálom raste počtu mobilných zariadení čoraz dôležitejšou a obľúbenejšou súčasťou knižničných fondov. Ich čítanie si nevyžaduje žiadne špeciálne prídavné zariadenia. Jedinou podmienkou využívania tejto atraktívnej možnosti je byť registrovaným čitateľom SNK.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM