tatiana paučinová Šport

Veľké hokejbalové derby sa blíži: TOTO prezradili tímy z Martina a Vrútok

Hokejbalové družstvá Imperial Vitamins Martin a Kometa Vrútky sa na ihrisko postavia proti sebe v sobotňajšom štvrťfinálovom zápase. Ako hodnotia doterajšie zápasy a či sa tešia na spoločné derby, zisťovala naša redakcia.

Ilustračný obrázok k článku Veľké hokejbalové derby sa blíži: TOTO prezradili tímy z Martina a Vrútok
Zdroj: Kometa Vrútky

Oba tímy si v tabuľke chcú minimálne udržať svoje priečky. HBK Kometa Vrútky si zatiaľ obhájila štvrté miesto s 39-mi bodmi a Imperial Vitamins Martin dýcha vrútockému mužstvu na krk z piatej pozície a 36-mi bodmi. O tom, kto postúpi do semifinále štyroch najlepších tímov sa rozhodne už tento víkend. Na dojmy z doterajších zápasov a prípravu na vzájomný duel Martina a Vrútok sme sa pýtali Tomáša Hlatkého, brankára za HBK Kometa Vrútky a predseda klubu Imperial Vitamins Martin Petra Petráka.

Ako hodnotíte sobotňajší zápas? (Kežmarku podľahli Vrútky 4:2, Svidník vyhral nad Martinom 4:2)

Tomáš Hlatký (HBK Kometa Vrútky): Čo sa týka zápasu s Kežmarkom, na toto stretnutie sme išli v značne oslabenej zostave, no napriek tomu sme rýchlo viedli 2:0. Žiaľ po individuálnych chybách Kežmarok napokon zápas otočil a zvíťazil 4:2.

Peter Petrák (Imperial Vitamins Martin): Prehru so Svidníkom hodnotíme tak, že my sme už mali zabezpečenú účasť Playoff z piateho miesta. Radšej sme šetrili hráčov, aby sa nezranili, a preto tento zápas nebolo povinné vyhrať. Hovorí o tom aj zostava, na zápas sme cestovali s 11-timi hráčmi + brankár. Nebola to teda kompletná zostava.

Aká je príprava na nadchádzajúceho súpera? Martin vs. Vrútky sa predstavia už v sobotu o 13-tej na vrútockom ihrisku.

Tomáš Hlatký (HBK Kometa Vrútky): Na každého svojho súpera sa pripravujeme viac menej rovnako. Hlavne nesmieme dovoliť súperovi hrať jeho hru. Bude to opäť veľkolepé derby. Ak splníme všetky taktické pokyny, tak by sme sa mali presadiť a uspieť. Naším cieľom je ísť v tomto ročníku čo najvyššie, takže minimálne prvú prekážku musíme zvládnuť. Veríme, že cez Martin dokážeme postúpiť.

Peter Petrák (Imperial Vitamins Martin): Vrútky sú silný a veľmi bojovný tím. Vedia prekvapiť na domácej pôde, čo predviedli aj v posledných zápasoch. Prípravu z našej strany nechcem prezrádzať, o tom je Playoff.

Aké sú vízie klubu v tejto sezóne?

Tomáš Hlatký (HBK Kometa Vrútky): Posúvať sa dopredu a pokúsiť sa nadviazať minimálne na najväčší úspech klubu, a teda bronzovú priečku. Snom je finále. Liga je nesmierne vyrovnaná a podobný sen má možno 5–6 tímov. My sme sa dali dokopy hlavne ako partia, je to väčšina odchovancov klubu, ktorí spolu hrajú už od detstva.

Peter Petrák (Imperial Vitamins Martin): Máme chuť hrať, vyhrávať, oslavovať a hrať pre oko diváka. Taktiež poďakovať sponzorom a robiť dobré meno klubu a partnerom. Klub chce v tejto sezóne prejsť prvým kolom s Vrútkami a prebojovať sa čo najďalej. Bolo by fajn uchmatnúť nejakú medailu a osláviť 30-ročnicu s medailou na krku.

Tabuľka: EL Seniori

Poradie Tím Z skóre B
1. Skalica 22 83:46 51
2. Nitra 22 75:39 47
3. Ružinov 22 83:62 41
4. Vrútky 22 83:69 39
5. Martin 22 53:61 36
6. Kežmarok 22 79:72 35
7. Pruské 22 68:69 31
8. Jokerit 22 69:76 30
9. Bratislava 22 62:61 29
10. Svidník 22 72:79 28
11. P.Bystrica 22 47:86 19
12. Diaková 22 47:101 10

Štvrťfinálový zápas Imperial Vitamins Martin a Kometa Vrútky môžete zažiť už v sobotu 2. apríla o 13-tej, vo Vrútkach / hokejbalové ihrisko.


Foto: archív Kometa Vrútky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM