Eva Lacová Rôzne

Veľký úspech martinskej kapely EUFORY: Stala sa víťazom česko-slovenskej hudobnej súťaže!

Martinská metalová kapela Eufory dosiahla veľký úspech. Stala sa víťazom česko-slovenskej hudobnej súťaže Muzikomat 2015.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech martinskej kapely EUFORY: Stala sa víťazom česko-slovenskej hudobnej súťaže!
Zdroj: Dnes24.sk

V druhom ročníku česko-slovenskej hudobnej súťaže neprofesionálnych kapiel Muzikomat 2015 sa prezentovalo dvanásť hudobných zoskupení z Českej a Slovenskej republiky, naprieč rôznymi žánrami.

O víťazoch rozhodli fanúšikovia

Fanúšikovia mohli podporovať svojich favoritov od júna prostredníctvom internetového hlasovania. To sa uzavrelo 16. augusta. Z výsledkov vzišli dvaja víťazi súťaže pre ČR a SR, ktorí obdržali najvyšší počet hlasov. Víťazom za SR sa stala martinská kapela Eufory s počom hlasov 2488. Česka kapela Irnis z Valtic získala 2150 hlasov.

Cieľom je zviditeľniť a pomôcť naštartovať hudobnú kariéru

Projekt vznikol za podpory Európskej únie, Európskeho fondu pre regionálny rozvoj – Spoločne bez hraníc, Fondu mikroprojektov a Regiónu Biele Karpaty – Správca Fondu. Organizátorom projektu Muzikomat 2015 je Dom kultúry Vsetín v spolupráci s Domom kultúry Púchov.

Oba kultúrne domy, vzájomne sa podieľajúce na projekte cezhraničnej spolupráce, sa touto cestou snažia zmapovať hudobný potenciál v oboch prihraničných regiónoch a prispieť tak ku zlepšeniu kultúrneho vyžitia obyvateľov oboch regiónov. Hlavným cieľom ich vzájomného úsilia je podpora a pomoc neprofesionálnym hudobným zoskupeniam i jednotlivým muzikantom, dať im priestor zviditeľniť sa, odštartovať ich hudobnú kariéru,“ informuje Klára Obručová, PR Manager Domu kultúry Vsetín, s.r.o.

V kapele maximálna spokojnosť

Členovia skupiny sú spokojní. Z úspechu v súťaži sa však teší aj jej manažér.

Pre začínajúcu kapelu je účasť v súťažiach dobrým odrazovým mostíkom, kde máme možnosť overiť si práve tú odozvu na to, čo robíme. Tešíme sa z toho, že naša hudba oslovila poslucháčov na obidvoch stranách hranice. Víťazstvo v takejto súťaži je motiváciou do komponovania ďalších skladieb a tiež posilnením istoty, že nami robená práca má svojho poslucháča, ktorý CHCE takúto hudbu počúva,“ tvrdí manažér skupiny Štefan Dibdiak.

Čakajú ich koncerty

Obe víťazné kapely sa predstavia vsetínskej a púchovskej verejnosti. Už v nedeľu (23. augusta) vystúpia Eufory od 19:30 hod. v Púchove v rámci Púchovského kultúrneho leta. V sobotu 12. septembra bude víťazné kapely hostiť Vsetín na svojom multižánrovom festivale Valašské záření od 19:00 hod. na Dolnom námestí. Možnosť takejto prezentácia je pre kapelu podľa jej manažéra Dibdiaka veľmi dôležitá. „Najbližšie sa zameriame na bezchybné odohranie koncertov, ktoré vyplývajú z účasti v súťaži MUZIKOMAT. To je pre nás najdôležitejšie – poďakovať sa týmto spôsobom našim fanúšikom za ich podporu,“ prízvukuje.

Eufory je na scéne 7 rokov

Kapela vznikla v roku 2008, pričom jej zakladajúcou členkou bola bubeníčka Miriam Hodoňová. Spočiatku prevládal úmysel, aby sa Eufory formovala ako revivalová skupina, hrajúca prevažne skladby od legendárnych Def Leppard. Počas niekoľkých rokov došlo k niekoľkým personálnym zmenám. V súčasnosti má kapela päť členov: Ľubos Senko (spev), Miriama Hodoňová (bicie nástroje), Števo Hodoň (gitara, spev), Peter Drábik (gitara, spev) a Adrian Benca (basová gitara). Kapela nahrala a vydala v júni tohto roku svoj prvý debutový album Flying Island Eufory.

Foto: EUFORY

EUFORY dosiahla veľký úspech!
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM