Krimi

VIDEO: Skupina Slovákov vyše roka pašovala migrantov do Európy. Natlačených v nádrži!

Minimálne tristo migrantov sa do Európy dostalo v neľudských podmienkach! Ich pašerákmi bola organizovaná skupina Slovákov, ktorú dlho sledovala polícia.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Skupina Slovákov vyše roka pašovala migrantov do Európy. Natlačených v nádrži!
Zdroj: Prezídium PZ SR

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil päť osôb z prevádzačstva. Sedem až desať ročné tresty odňatia slobody hrozia Slovákom, ktorí mali podľa zistení polície viac ako rok organizovať prevoz nelegálnych migrantov do Európy.

Nočná prepadovka

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii dlhodobo pracovali na prípade, aby zabezpečili dostatok dôkazov na vznesenie obvinenia.

„K policajnej akcii došlo v utorok ráno, v rovnakom čase na viacerých miestach (11.10.2016). V obciach Kamenín, Kvetoslavov a Veľký Lapáš vykonali policajti štyri domové prehliadky, pri ktorých zaistili mobilné telefóny, SIM karty, doklady od viacerých vozidiel, ako aj rôzne evidenčné čísla vozidiel,“ uviedla k prípadu Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia PZ.

Prečítajte si: MIMORIADNA SPRÁVA: V Zlatých Moravciach našli zastreleného elitného policajta

Podľa policajných informácií mal byť hlavným organizátorom 44 ročný Róbert K. z okresu Dunajská Streda, pretože mal zabezpečovať migrantov a organizovať ich prevoz najmä do Nemecka, Talianska, ale aj do ďalších európskych krajín.

Zatiaľ polícia preukázala prevoz minimálne 300 migrantov, predpokladaný zisk skupiny je viac ako 150-tisíc eur.

Následne podľa jeho pokynu mali ďalší členovia, Dušan G. (50 rokov), Milan B. (55 rokov) a Ján D. (40 rokov) zabezpečovať za finančnú odmenu vodičov. Zoltán F. (48 rokov) mal „zháňať“ nákladné autá z požičovní na pravé, ale aj falošné doklady, nie len zo Slovenska, ale aj z Českej republiky. Zoltán F. je v súčasnosti vo výkone trestu odňatia slobody za inú trestnú činnosť. Ďalší štyria zo skupiny budú stíhaní na slobode.

Zdroj: YouTube.com

Biznis s ľuďmi v Maďarsku

K nakladaniu väčších i menších skupín migrantov malo dochádzať na rôznych miestach v Maďarsku. Aby zakryli túto trestnú činnosť, migrantov prevážali v rôzne upravených vozidlách.

„Ešte v polovici minulého roka mali organizovať aj prevoz štyroch migrantov z Iránu a Afganistanu, ktorých prevážali v upravenej palivovej nádrži. Ich pokus však nevyšiel a prípad, nakoľko ho odhalili na území Maďarska, vyšetrujú maďarskí kolegovia,“ doplnila Balogová.

Suma za prevoz jedného migranta sa mala pohybovať vo výške 500 až 1000 eur.

Zdroj: foto a video Prezídium PZ/maďarská polícia

Pašovanie migrantov v nádrži
3
Galéria
Zdroj: Prezídium PZ SR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM