Správy

Vodiči na Strečne, pripravte sa: Čaká nás víkendová uzávera cesty

Šoféri prechádzajúci Strečnom sa asi nepotešia. Musia sa totiž pripraviť na uzáveru cesty. Ako informujú Lesy SR, dôvodom je likvidácia nebezpečných suchých porastov.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči na Strečne, pripravte sa: Čaká nás víkendová uzávera cesty
Zdroj: TASR

Lesy Slovenskej republiky, š. p., upozorňujú na víkendovú uzáveru cesty I/18 v katastri Strečna v okrese Žilina z dôvodu likvidácie nebezpečných suchých porastov. Informoval o tom hovorca š. p. Lesy SR Vlastimil Rezek.

Riziko uzavrie cestu

Likvidácia nebezpečných suchých porastov sa podľa neho uskutoční v sobotu 1. augusta a predbežne aj v nedeľu 2. augusta v čase od 5. do 11. hodiny. „Vzhľadom na riziko pádu stromov na vozovku počas prác bude cesta v tomto čase v polhodinových intervaloch uzavretá v obidvoch smeroch. Odporúčame motoristom, aby úsek Strečno – Martin v uvedenom čase podľa možností obišli, alebo aby počítali s približne polhodinovým zdržaním,“ povedal Rezek.

Samovoľné pády

Lesy SR na tomto úseku odstránia viac ako 100 metrov kubických ihličnatých stromov napadnutých lykožrútom, ktoré by v budúcnosti ohrozovali životy a majetok občanov. Suché stromy by totiž v prípade extrémneho počasia samovoľne padali a niektoré by mohli zasiahnuť prechádzajúce vozidlá. Spílené stromy bude pravdepodobne nasledujúci víkend odvážať vrtuľník,“ dodal hovorca spoločnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM