Správy

Začal sa Európsky týždeň mobility: MHD v Martine tento rok zadarmo nie je

Aj tento rok sa mesto Martin zapojilo do environmentálneho projektu, cieľom ktorého je podpora alternatívnej dopravy. V duchu motta Vyber, zmeň, kombinuj, pripravilo niekoľko podujatí, v ktorých možno na automobily zabudnúť a pri tom aj niečo získať.

Ilustračný obrázok k článku Začal sa Európsky týždeň mobility: MHD v Martine tento rok zadarmo nie je
Zdroj: Dnes24.sk

Počas týždňa od 16. – 22.9. 2015 sa široká verejnosť môže aktívne zapojiť do akcií, ktoré istým spôsobom podnecujú využívať a podporovať iné dopravné prostriedky ako automobily.„Takto môžeme prispieť nielen k zdravému životnému štýlu obyvateľstva, ale zároveň prispejeme k ochrane životného prostredia,“ informuje Mesto Martin.

Školáci sa budú vzdelávať

Pre žiakov základných škôl sú v rámci podujatia Prever si svoje vedomosti v spolupráci s Mestskou políciou pripravené zaujímavé testy z oblasti dopravenej výchovy. Odmenené budú všetci a testy urobené na 100% budú navyše odmenené vecnými cenami. Aktívne prežitie si dopravnej situácie navyše deti budú môcť vyskúšať na Dopravnom ihrisku na Severe počas akcie Dopravné ihrisko hrou.

Zelenú majú cyklisti a korčuliari

V sobotu (19. 9) od 9.00 hod bude na parkovisku pri OC Tulip prebiehať 4. kolo Martinskej celoročnej olympiády rekreačných športovcov. Súťažiť sa bude v korčuľovaní.

V nedeľu (20. 9) o 14.00 hod. si prídu na svoje cyklisti, ktorý budú môcť na Cykloburze v Simm-e v Priekope kúpiť, vymeniť či predať bicykel alebo príslušenstvo. K tomu sa budete môcť zabaviť na tunajšom krytom dopravnom ihrisku, zajazdiť si na drezine i PUMP TRACK dráhe, alebo si len tak „pešo“ môžete prezrieť agrofarmu či výstavné kusy historickej hasičskej a železničnej techniky. Chýbať nebude občerstvenie, hry a súťaže pre deti.

Cestuj a vyhraj

Cestovanie Mestskou hromadnou dopravou pri príležitosti Európskeho týždňa mobility tentokrát zadarmo nebude. Mesto Martin však pripravilo zaujímavú súťaž. „Prineste na Mestský úrad víkendový lístok z MHD, na zadnú stranu napíšte kontaktné údaje /telefón/ a vyhrajte dobitie Mestskej karty. Troch z Vás odmeníme dobitím karty v hodnote 30 eur. Cestovný lístok s kontaktnými údajmi vhoďte do urny umiestnenej pri informačnom centre vo vstupnej hale Mestského úradu. Cestovné lístky môžete priniesť do 25. septembra,“ informuje Mesto Martin.

Deň otvorených dverí

V rámci týždňa mobilitiy sa uskutoční aj diskusia s vedením mesta na tému „Cyklotrasy“. „V prípade záujmu vysloviť názor či požiadavku kontaktujte kanceláriu vedenia mesta. Presný čas stretnutia si môžete dohodnúť na t.č.: 043/420 41 76,“ informuje mesto na webe.

Foto: Mesto Martin

Čítajte tiež: Hľadá sa Strom roka 2015: Poobzerajte sa po svojom okolí, odfoťte ho a vyhrajte!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM