Správy

Zeleň v Martine už nebude spôsobovať problémy: Mesto pokračuje v jej revitalizácii

Zdravá a upravená zeleň je taktiež vizitkou mesta. Trávnaté plochy, vysadené kríky a stromy sa dočkali revitalizácie.

Ilustračný obrázok k článku Zeleň v Martine už nebude spôsobovať problémy: Mesto pokračuje v jej revitalizácii
Zdroj: Dnes24.sk

Možno ste si aj vy všimli prebiehajúce úpravy zelene v našom meste. S opiľovaním sa začalo v Záturčí, pokračovalo sa v Priekope, Košútoch, na Severe, Podháji a Ľadovni. V týchto dňoch sa upravuje zeleň v centre mesta a v mestskej časti Stred. „K revitalizácii mestskej zelene pristupuje mesto Martin v zmysle platnej legislatívy každoročne v období rastu drevín.To znamená, že opiľovanie poškodených,pres­tarnutých alebo ohrozujúcich častí stromov prebieha práve v čase mimo vegetačného pokoja. Jedným z dôvodov je aj lepšie a rýchlejšie zacelenie rezných miest,“ informuje mesto Martin.

Obhliadky za účasti výborov

Orezávaniu drevín na území celého mesta predchádzali obhliadky mestských častí, ktorých sa vždy zúčastňovali aj predsedovia jednotlivých výborov mestských častí. „Výsledkom obhliadok boli návrhy na úpravu najkritickejších drevín,ktoré spôsobovali, resp. spôsobujú obyvateľom mesta problémy. Najčastejšie išlo o nalomené, vyschnuté, či do chodníkov, domov a nad parkoviská zasahujúce konáre predstavujúce možnú hrozbu poškodenia zdravia alebo majetku,“ informuje ďalej mesto.

Zapracovali občianske podnety

Do revitalizácie boli zapracované aj požiadavky a podnety občanov, ktoré boli doručené mestu Martin. S revitalizáciou sa začalo 1. apríla a potrvá do 30. septembra.

Zdroj foto: Mesto Martin

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM