Správy

Žilinský kraj rozdelí státisíce eur: Kto a koľko môže dostať z balíka?

Peniaze majú potiecť napríklad do kultúry či cyklotrás. Uzávierka podávania žiadostí sa blíži.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský kraj rozdelí státisíce eur: Kto a koľko môže dostať z balíka?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) poskytne regionálne dotácie vo výške 325 000 eur na voľnočasové aktivity, aktivity v oblasti kultúry, rozvoja cyklistickej či verejnej športovej infraštruktúry a zabezpečenie podmienok na ochranu verejného zdravia. Poslanci Zastupiteľstva ŽSK o tom rozhodli v pondelok na rokovaní prostredníctvom videokonferencie.

Koho sa to týka

Minimálna výška dotácie na jednu žiadosť je 1 100 eur a maximálna výška dotácie je 3 000 eur. Uzávierka podávania žiadostí je 31. marca 2021.

„Oprávneným žiadateľom je obec na území ŽSK, právnická osoba iná ako obec so sídlom na území ŽSK (napríklad nezisková organizácia, občianske združenie, záujmové združenie právnických osôb, nadácia a podobne) a fyzická osoba – podnikateľ s trvalým pobytom na území ŽSK,“ uvádza sa v dôvodovej správe schválenej výzvy ŽSK na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie.

Elektronická žiadosť

„Z časového hľadiska sa za oprávnené výdavky podporovanej činnosti považujú bežné a kapitálové výdavky žiadateľa (prijímateľa dotácie), vzniknuté v čase od 1. januára 2021. Žiadosť o poskytnutie dotácie sa bude podávať prostredníctvom elektronického systému dostupného na dotaciezsk.egran­t.sk, s výnimkou čestného vyhlásenia, ktoré musí byť doručené aj v originálnej podobe,“ informuje dôvodová správa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Žilinského kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM