Igor Petrík Rôzne

Žilinský kraj sa prezentuje vo svete: Tisícka brožúr predstaví región aj v Číne

O Kysuciach, Liptove či Orave si budú môcť prečítať zaujímavé informácie aj ľudia v Číne, USA či Južnej Kórey. Žilinský samosprávny kraj totiž do vyše dvadsiatky krajín sveta doručil propagačnú brožúru, ktorá bude župu propagovať.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský kraj sa prezentuje vo svete: Tisícka brožúr predstaví región aj v Číne
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci svojej prezentácie doručil Žilinský samosprávny kraj v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí 1 250 kusov propagačnej brožúry o Žilinskej župe do 21 svetových krajín.

„Väčšia časť, až 1 200 odoslaných kusov, je vydaných v slovensko-anglickej verzii a 50 kusov je preložených aj do čínštiny pre našich partnerov v Ázii. Publikácia je obsahovo spracovaná na vysokej úrovni a jej grafická podoba podporuje celkový efekt, ktorý zanecháva výborný dojem o našom kraji,“ povedal Peter Kubica, riaditeľ odboru informácií a zahraničných vecí.

Krajiny, do ktorých propagačná kniha o Žilinskom kraji putovala, boli vybrané na základe štatistiky Krajskej organizácie cestovného ruchu Žilinský turistický kraj o počte turistov, ktorí navštívili ŽSK. „Ide o partnerské regióny a štáty, s ktorými župa dlhodobo spolupracuje, ako napríklad Poľsko, Česká republika, Maďarsko, Chorvátsko, Nórsko, ale tiež Južná Kórea, Veľká Británia, USA alebo Čína. Práve s Čínou nadviazala Žilinská župa v poslednom období užšiu spoluprácu,“ priblížil Juraj Blanár, predseda Žilinského samosprávneho kra­ja.

Podľa hovorkyne kraja, Lenky Zátekovej, okrem pútavých fotografií a textov ponúka publikácia základné informácie o kraji a jeho regiónoch Kysúc, Horného Považia, Oravy, Liptova a Turca, doprave, investičných možnostiach, vzdelávaní, cestovnom ruchu, kultúre a ľudovom umení.

Foto: ŽSK

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM