Tlačové správy

Známy reťazec rozširuje pôsobnosť v kraji: Tesco otvorilo nový supermarket priamo v centre

Do siete predajní Tesca pribudol ďalší nový obchod, tentokrát supermarket v Turanoch. Mesto má z toho obrovskú radosť.

Ilustračný obrázok k článku Známy reťazec rozširuje pôsobnosť v kraji: Tesco otvorilo nový supermarket priamo v centre
24
Galéria
Zdroj: TESCO SR

Tesco pôsobí na Slovensku už viac ako 20 rokov, počas ktorých neustále prináša potraviny pre ľudí naprieč krajinou. Odteraz bude ešte bližšie k ľuďom v Turanoch a okolí. V tomto meste v Žilinskom kraji otvorilo 3. júna nový supermarket, ktorý sa nachádza priamo v centre Turian vedľa mestského úradu. Pre nakupujúcich je k dispozícii bezplatné parkovisko hneď pri obchode. V ponuke nového obchodu nájdete okrem čerstvých a trvanlivých potravín aj drogériu, kozmetiku či krmivo pre domáce zvieratá. V prvom týždni od otvorenia predajne získajú všetci zákazníci, ktorí nakúpia minimálne v hodnote 10 eur, kupón so zľavou 10 % na ďalší nákup.

Veľká vec

Primátor Turian Dušan Novysedlák vidí za príchodom Tesca do ich mesta pekný príbeh. „Skúšali sme síce osloviť aj iné reťazce, ale niekto z hora asi pomohol zariadiť, že to bude Tesco. Pre niekoho to síce môže byť bežná záležitosť, ale pre nás je to veľká vec. Pomôže to nielen dôchodcom, ale aj mladým ľuďom, ktorí sa zastavovali na nákup v iných mestách, no teraz majú takúto možnosť už aj tu. Hlavne počas víkendov to bude veľká pomoc pre obyvateľov,“ povedal.

„Som presvedčený o tom, že sem budú chodiť nakupovať aj ľudia z okolitých obcí Šútovo, Ratkovo, Nolčovo, Krpeľany. Pomôže to aj zamestnanosti. Už sa veľmi teším na prvý nákup v ňom, vyberiem niečo manželku,“ doplnil primátor.

Darček k narodeninám

Tesco dlhodobo podporuje komunity, v ktorých pôsobí, a svoj záväzok napĺňa aj v Turanoch. Pri príležitosti otvorenia novej predajne reťazec finančne podporí miestnu materskú školu na Krížnej ulici. Tesco jej daruje jedno euro z každého nákupu nad 10 eur počas prvých piatich dní od otvorenia supermarketu. „Boli sme poctení, že si nás Tesco vybralo, za čo veľmi pekne ďakujeme. Získané peniaze investujeme do našich detičiek,“ uviedla Jana Sobeková, riaditeľka MŠ Turany na Krížnej ulici.

Ako ozrejmila, ich škôlka je zameraná na rozvoj pohybových zručností a zdravotného životného štýlu. „Chceme revitalizovať detské ihrisko novým prvkom, ktorý práve pomôže rozvíjať deti v daných činnostiach. Tento rok oslavujeme 70. výročie a máme 70 detí, teda pokladáme to aj ako darček k narodeninám,“ konštatovala s tým, že ona pravidelne nakupuje v Tescu, len doteraz musela za ním dochádzať do Sučian a Martina, teraz však už nemusí, z čoho má radosť.

Atraktívne Turany

Manažérka komunikačného oddelenia Tesca na Slovensku Veronika Bush vysvetlila, že v minulom roku sa zamerali na optimalizáciu existujúcich predajní. „V tomto roku máme tú česť predstaviť viacero noviniek. Jednou z nich je nový supermarket v Turanoch. Minulý týždeň sme podobný otvorili v Petržalke, kde nás tento mesiac ešte čaká otvorenie nákupnej galérie. Novinky sa však týkajú aj Tesco Online nákupov. Túto službu sme predstavili v troch nových slovenských lokalitách – Banská Bystrica, Poprad, Trenčín,“ doplnila.

Okrem nového supermarketu si Tesco pripravilo pre obyvateľov mesta aj inú novinku. Aj obyvatelia Turian si môžu z pohodlia domova objednať službu Tesco Zásielka, ktorá prináša balíček trvanlivých potravín a hygienických produktov. Služba je dostupná v lokalitách, kde nie je možné využiť objednávku potravín cez Tesco Online nákupy. „Turany sú pre nás veľmi atraktívnym mestom, práve preto sme sa tu rozhodli otvoriť nový supermarket,“ dodala Bush s tým, že supermarket v Turanoch sa pridá ku všetkým predajniam Tesca na Slovensku, ktoré darujú nepredané potraviny ľuďom v núdzi, konkrétne v tomto prípade pre OZ Dobrý pastier.

V novom obchode Tesca sú samozrejmosťou prísne opatrenia zavedené na ochranu zdravia a bezpečnosti kolegov a zákazníkov. Hoci sa život v spoločnosti začína vracať bližšie k normálu, vo všetkých 152 obchodoch Tesca zostanú tieto preventívne opatrenia v platnosti dlhší čas, aby sa zákazníci cítili pri nákupe maximálne bezpečne.

Nový supermarket Tesca v Turanoch:

• Otváracie hodiny: od pondelka do soboty, vždy od 6. do 21. hodiny
• Sortiment približne 3 400 produktov
• Počet kolegov: 15
• Predajná plocha supermarketu: vyše 260 štvorcových metrov
• 4 pokladne pre zákazníkov

Pozrite si aj zábery priamo z otvorenia.

OBRAZOM: Otvorenie nového supermarketu Tesco v Turanoch
24
Galéria

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM